Túrós,borsós tészta
- 1 üveges borsókonzerv
- kb 30 dk túró
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- olaj
- 2 csík húsos Erdélyi szalonna
- 1 nagy tejföl
- 1 zacskó fodros nagykocka tészta
Hagyományos borsópörköltet készítünk.A hagymát apró kockákra felvágjuk,majd kevés olajon,1 csipet sóval,üvegesre pirítjuk,ízlés szerint teszünk bele pirospaprikát,elkavarjuk,ráöntjük a levétől lecsöpögtetett borsót és annyi vízet,amennyi ellepi{ha mirelit vagy friss borsóból készítjük,több víz kell,de apránként is pótolhatjuk}sózzuk,borsozzuk.Ha kész akkor belekeverünk egy nagy tejfölt,kicsit kiforraljuk és már zárhatjuk is el a gázt.A tésztát kifőzzük és összekeverjük a szósszal.
Na itt jön a képbe a túró.Felkockáztam a két csíknyi szalonnát és kisütöttem,jó ropogósra.A zsírjában elkevertem a túrót,majd mikor kész lett a borsós tészta ezt is hozzákevertem.Tálaláskor a tetejét a kisült szalonnakockákkal szórtam meg.
KöBö kétszer is szedett belőle,tekintélyes adagot.Kommentár is lett hozzáfűzve{belehalna ha nem:-D}
-Hogy te miken töröd mindig a fejed.De nagyon finom lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése