Imádjuk!Mind a ketten!Azt hiszem ezzel mindent elmondtam.
Kefíres,sajtos pogácsa
- 1 kg liszt
- 1 Rama
- 1 tojás
- só
- 10 dk reszelt sajt
- 1 nagy dobozos kefír
- 1 élesztő{5 dk}
- Kevés langyos tej
- 1 kk.cukor
Az élesztőt annyi langyos tejjel,ami ellepi és 1 kk.cukorral felfuttatjuk.A lisztet elmorzsoljuk a rámával,a reszelt sajttal és a sóval.Megkóstoljuk és ha kell még bele só akkor teszünk hozzá.Beleöntjük a kefírt,a tojást és a felfuttatott élesztőt.Jól kigyúrjuk,majd 1 órán át kelesszük meleg helyen,letakarva.Ha megkelt,deszkán kisodorjuk 1 ujjnyi vastagra,berácsozzuk a tetejét és kiszaggatjuk.Én a tepsiben szoktam lekenni,most sós tejföllel és szórtam a tetejére reszelt sajtot.Nem tudok időt és hőt mondani mert kályhában sütöttem:D
Anyám, 1 kg lisztből pogácsa! Mennyi lett belőle?
VálaszTörlésNa mesélj a kályháról! Cserépkályha? Micsoda szuper ötlet, sütöttél már benne egyebet? Például langallót szalonnával-hagymával?
Szia!
VálaszTörlésSok,de 2 napig nem jutok konyhaközelbe,az embernek meg kell az energy:-D{még éhenhalna,tudod!}A kályhám már 2 éves,nem cserép olyan sparhetszerű és minden télen azon sütök,főzök.Imádom.A legjobb befektetés volt szerintem.De majd a vkf-en szerepet szánok neki:-D
Jó pogiból nálunk is minden mennyiség elfogy!
VálaszTörlésÉn is ennyivel kezdem! :)) Küldhetnél kicsit, olyan guszták! :))
VálaszTörlésTrinity!
VálaszTörlésJaja!Van angliában egy mondás."Egy maroknyi sós mogyoró ugyanannyi idő alatt fogy el mint egy kazalnyi"
Limara!
Extra adag elküldve,nyisd az ablakot!