Finom,nagyon finom.Csak annyi volt vele a problémám,hogy a kelt tészta alap sok,elég lenne a fele,így vastag lett az alja és mivel így sokat kelt,a tetején lévő morzsaléktészta mintha bekúszott volna középre.Legközelebb a fele mennyiséggel próbálkozok.Mert lesz folytatás.Lassan úgyis itt a nyár és a friss gyümölcs.{Jajj,mikor már?}
Barackos,morzsás süti
- 500+300 gr liszt
- 30 gr élesztő
- 1/4 l langyos tej
- 60+100 gr vaj
- 50,100,150 gr cukor
- 3 tojás
- csipet só
- 300 gr túró
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 ek citromlé
- 1 ek.vaniliáscukor
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 sárga vagy öszibarack konzerv{850 ml}{nálam házi volt}
Kelt tésztát készítünk 500 gr liszt,élesztő,tej,60 gr vaj,50 gr cukor,1 tojás és csipet só hozzáadásával{én az élesztőt felfutattam.Biztos ami biztos!}A túrót simára keverjük a 2 tojással{nekem csak 1 kellett bele,mert boltival dolgoztam:-(},a citrom héjával,a levével,a vaniliáscukorral és a keményítővel.A barackokat lecsepegtetjük.A tésztát 1 órás pihentetés után kinyújtjuk és tepsibe tesszük.Széleit felhúzzuk az oldalán.Rásimítjuk a túrótölteléket,befedjük a barackkal.A morzsa készítéséhez összegyúrunk 300 gr lisztet,150 gr cukrot,100 gr olvasztott vajjal.A tésztát ráreszeljük a süti tetejére és kb.30 percig sütjük 225 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése