Tudom,tudom!!!!Már mindenkinek a könyökén jön ki.Csak a páromén nem.Ő rajong érte és pont kapóra jött,hogy készítsek valami gyorsat és finomat,mire hazaér.Ahhoz ugyanis túl fáradt vagyok jelen pillanatban,hogy valami bonyolultba kezdjek bele{pl:Pörkölt és Tsai.Ne nevess:-D}Na de csapjunk csak a közepébe!Szóval mire én ezt az egyszerű ételt kikísérleteztem,hogy legalább alsó szinten megüsse a nagymamája főztjét,addig nagyon sok krumplit kellett meghámoznom{neki meg megenni:-D}de kb 3 hónapja teljes megelégedésel dőlhetek hátra."Szinte"olyan mintha a nagyi főzte volna.És nekem már ez is elég.Mert két baj van csak az anyai,nagyanyai főzttel.Megismételhetetlen és utolérhetetlen.{Bár nem hiszem hogy a nagyi,itt falun,bármikor is látott volna rizslisztet}
Habart Krumpli
- 70 dk krumpli
- só
- 2 db babérlevél
- 1 l tej
- 1 nagy dobozos tejföl
- 2 ek rizsliszt
- 2 dl édes habtejszín{csak akkor ha bolti tejből készítjük}
- 1 ek ecet
A krumplit meghámozzuk,kis kockákra vagdaljuk és feltesszük annyi sós vízben főni,amennyi kb 2 újjnyira ellepi.Beletesszük a babérlevelet és jó puhára főzzük a burgonyát.Amikor jó,akkor habarást készítünk.Először a rizslisztet és a tejszínt csomómentesen kikeverjük, belevegyítjük a tejfölt és apránként adagolva hozzá a tejet,szép simára keverjük.Lassan hozzáöntjük a krumplihoz és sűrűsödésig kis lángon kavargatjuk.Vigyázzunk,hajlamos odaégni!Ha az ízlésünknek megfelelően besűrítettük,elzárjuk a gázt,megkóstoljuk és ha kell teszünk még bele sót.Ezután ízlés szerint savanyítjuk egy kis ecettel.
Én önmagában szeretem,de a páromnak muszáj valamilyen feltétet tenni rá{és az lehetőleg hús legyen ugyebár},úgyhogy feláldoztam az utolsó pár darab saját készítésű házi sütőkolbászunkat.
Ma pedig ez a zene segített abban,hogy el ne aludjak a fakanál mellett{legalább 100x meghallgattam és a vége felé már nagyon kezdtem átvenni a feelinget}
Belly, látod, milyen jó, hogy megírtad a habart krumplit? Én nem ismertem és eszembe nem jutott volna habtejszínt tenni a krumplihoz! Köszönöm az ötletet :-)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNem is gondoltam volna,hogy nem ismerik.Komolyan.De a habtejszín nem a fúvós hanem a zacskós,ezt elfelejtettem odaírni.