Soha nem készítettem még tárkonyos ételt,nem azért mert nem is akartam,csak valahogy így alakult.Ma azonban nagyon szép,friss húst láttam meg a hentesnél és gombhoz a kabátot keresve akadtam rá erre a régen,isten tudja honnan kimásolt receptre.Nagyon finom,szaftos lett és biztos hogy fog még szerepelni nálunk.
Tárkonyos Apróhús
- 80 dk sovány sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- késhegynyi majoranna
- kiskanálnyi szárított tárkony
- 2 db babérlevél
- késhegynyi erős paprika
- 2 kiskanál paradicsompüré
- csapott kiskanál pirospaprika
Kisujjnyi darabokra vágjuk a húst és a finomra vágott hagymával,aprított fokhagymával együtt megpirítjuk.Meghintjük a pirospaprikával,hozzáadjuk a többi fűszert és annyi vízzel öntjük le,hogy ellepje.Puhára pároljuk a húst,majd zsírjára lesütjük és a tejföllel elkeverve,már csak melegítve,de nem forralva,tálaljuk.Tetejére tárkonyt szórtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése