hétfő, október 05, 2009

Mini pizzák vacsorára


Nézegettem a Max{és Edit}által ajánlott Román gasztrooldalt és nézelődés közben kikötöttem egy pizzás résznél.KöBö rögtön feléledt a hátam mögött,hogy az mi?Mondom pizza.Ő még olyat nem evett,csak egyszer boltit,az meg nem ízlett.Mióta együtt vagyunk,tényleg nem csináltam pizzát.Boldogult lánykoromban,az albérletben, annyi pizzát ettem,hogy meg is untam jó időre.Mi ez ha nem kihívás,még ha csak pizza is a feladvány?
Szétnéztem a hűtőben meg a kamrában és már állítottam is össze a képen látott pizza alatt levő recept szerint a tésztát.Nagyon magyarosra sikerült,eltalálva férjem ízlését.Trinity-nél láttam egyszer mini pizzákat,így a tésztát 6 felé vettem és kis lapokat kaptam,olyan jó férfitenyér nagyságúakat.Jól kézreáll,szerintem kényelmesebben lehet enni,mint a nagyobbra gyártott testvérét.
Ítélet:-Megvan a téli vacsoránk!{szóval nagyon ízlett a férjemnek.}

Pizza:
  • 25 dkg liszt
  • 125 ml langyos víz
  • 1/2 kocka élesztő
  • 3 ek olaj
  • só{nekem egy jó nagy csipet}
  • kis cukor
Összegyúrjuk,majd 1 órán át kelesszük a tésztát.Kelesztés után 6 részre osszuk,kézzel szétnyomkodjuk kör alakra,megkenjük pizzaszósszal{ezt majd később leírom,de lehet boltival is}és amit csak találunk,ráhalmozzuk.Jelen esetben szalonna,kolbászkarika,hagyma,vékonyra vágva került rá.Megszórtam reszelt sajttal .4-es fokozaton addig sütjük,míg a sajt megolvad,a tészta pedig szép barna színt kap.Tésztája lágy,nagyon finom.

Az új sütőt avattam fel vele.Beleszerettem.




7 megjegyzés:

  1. Szép az új blogod,a pizzád meg főleg!:-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták!

    Nálunk Mirjam szülinapján volt mini pizza, nagy sikere volt a gyerekek körébe is. Az is magyaros volt, volt benne kolbász.
    Ha ez annyira bejött nektek, akkor próbáld ki csigának is,ha gondolod, nagy előnye, hogy másnap is puha marad, és ebben is van kolbász.
    http://kiskukta.blogspot.com/2009/06/pizzas-csiga.html
    És látom már sikerült fel is avatni sütőd, nagyon szépeket sütött!

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy KöBönek is ízlett!!!!Guszták!!!

    VálaszTörlés
  4. Andi!
    Köszönöm!
    Noémi!
    Gondolkodom már régen a pizzás csigán,ki fogom próbálni.Köszi a linket.
    Trin!
    Én is megnyugodtam,hogy ízlett,de már látom szomorú sorsom,hosszú téli estéken pizzát fogok gyártani:-)

    VálaszTörlés
  5. Szépek lettek! :)
    Kívánok sok-sok sikerélményt az új sütődhöz!

    VálaszTörlés
  6. Hú de guszták!

    Nem csináltál még pizzát hites uradnak? Elájulok :-))

    De gondolom ő is a végeredménytől!

    Még mindig gratula a sütőhöz!!

    Sanyarú sorsot megelőzendő csinálj egy irdatlan mennyiséget, és kis adagokban fagyaszd le a tésztát. Vagy nyersen, még kelés előtt, vagy elősütve korongokban! S lehet is házitündérkedni pillanat alatt :-)

    VálaszTörlés
  7. Egycsipet!
    Köszönöm!
    Viki!
    Köszönöm.
    Nem,képzeld nem csináltam.Mint írtam,az albérletben a vacsi mindig pizza volt,elegem lett belőle egy kicsit.Eszembe se jutott,hogy csinálni kellene.Köszi az ötletet a hűtésre,de most annyira tele van a hűtőm,hogy még egy olajozott bolha se férne bele.Télen meg amúgy se lesz más dolgom,előre láthatólag,mint sütni-főzni-dolgozni:-)

    VálaszTörlés