szerda, október 07, 2009

Vörösboros pincepörkölt

Fogalmam sincs,hogy miért pincepörkölt.Íze nagyon finom és minden megtalálható benne,ami egy férfi szeme-szájának ingere.

Krumpli illik hozzá,mi azonban{mivel tegnap krumpli volt}kenyérrel ettük,csak úgy,törtük hozzá a friss fehérkenyeret.

Hízlal a kenyérrel,de egyszer élünk!

Vörösboros pincepörkölt

  • 2 hagyma
  • 3 különböző színű kaliforniai paprika
  • 8 ek olaj
  • 80 dkg hús
  • 2 babérlevél
  • 1 ek paradicsompüré
  • 3 tk.pirospaprika
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 100 gr sűrű tejföl
  • 2 ek liszt
  • csipet cukor
  • bors

A felkockázott húst az olajon fehéredésig sütjük.Hozzáadjuk a hagymát,a paprikát és a babérlevelet.Kevergetve 2 percig pirítjuk,majd belevegyítjük a paradicsompürét.Sóval,borssal,pirospaprikával és csipet cukorral ízesítjük.Kissé lepirítjuk,felöntjük 1/2 l vízzel,majd felforraljuk.Közepes hőfokon,fedő alatt 60 percig pároljuk.Felöntjük a borral,és további 20 percig főzzük.A petrezselyemzöldet felaprítjuk.A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejfelben,és a pörköltbe vegyítjük a petrezselyemmel együtt.Kb. még 1 percig főzzük,majd utánaízesítjük.



3 megjegyzés:

  1. Galuskával kérem szépen. És kovászos uborkával.

    Köszönöm szépen :-)

    VálaszTörlés
  2. Viki!
    Nincs mit!:-).Még egy tányérral?

    VálaszTörlés
  3. Én is kérek szépen! :))
    A név: gyanús, hogy ilyen jellegű étkeket készítenek/ttek "pincelátogatás" alkalmával az emberkék. Tejföl nélkül hasonló készül akkor is, amikor apám mondja, hogy "megyek főzni Gipsz Jakab pincéjébe"...na ja, valamit muszáj enni is. :D

    VálaszTörlés