szombat, november 21, 2009

Melinda Saláta



Ezt a receptet e-mailben kaptam Romániából,egy rövid,de nagyon kedves levélben egy olvasómtól.Be kell vallanom elég régen elküldte,ám nem tudtam posztolni,mert annyi kipróbáláson lévő recept volt,hogy csak magamnak készítettem és gyorsan be is lapátoltam,lefényképezni nem is tudtam.
Nagyon finom és egyszerű.
Igaz Melinda előételnek ajánlja,én salátának mondom és házi főzésű majonézzel tálalom.Most nagyobb mennyiségben készítettem a férjem szülinapjára,így maradt egy fotózásra elegendő adag.{Nem sokáig.}
A receptet pedig innen is nagyon köszönöm,nemcsak e-mailben:-).



Melinda saláta

  • 1 konzerv gomba
  • 10 db csemegeuborka
  • 1 tonhalkonzerv{vagy 1 főtt tyúkmell}
  • bors
  • citromlé
  • majonéz
  • esetleg főtt kukorica
A gombát,uborkát apróra vágjuk,tonhalat összetörjük{tyúkmellet apróra vagdossuk},összekeverjük őket,sózzuk,borsozzuk,kevés citromlét csepegtetünk rá és majonézzel tálaljuk.

Ugye mondtam,hogy egyszerű?



10 megjegyzés:

  1. Tényleg egyszerű, én a tyúkmellesre szavazok....már csak azt kéne tudni, hogy kell csinálni a házi majonézt?
    Sajna nem tudom. :-(

    VálaszTörlés
  2. Andi itt a link:
    http://mollykonyhaja.blogspot.com/2009/06/parizsikosarkak-epresmalnas.html

    Nagy mennyiség lesz belőle.

    VálaszTörlés
  3. Ez szuper lehet,ubi, hal,gomba,majonéz, mindent szeretünk benne. Egyben is fincsi lehet!:-))

    VálaszTörlés
  4. Én is a csirkéset kérem, de a tonhal is jöhet!! Nagyon finom.....
    És bár manapság sokak szerint nem divat, de én még mindig IMÁDOM A MAJONÉZT!!!!

    VálaszTörlés
  5. A majonézt én is szeretem.A divatot meg nem szoktam követni.

    VálaszTörlés
  6. Jól hangzik ez a recept!Kipróbálom :-)

    VálaszTörlés
  7. Ottis!
    Kíváncsi vagyok fog e ízleni.

    VálaszTörlés