3 évvel ezelőtt ettem utoljára sült oldalast,pedig ez nálam a húsételek alfája-omegája.Egyszerűen imádom.De most már nem nevelünk sertéseket,így kimaradt.A boltban viszont nem tudtam otthagyni,annyira szépen nézett ki,nagyon friss volt.
Akkor jó,ha a hús jó puha,szinte villával lehet elvágni,a szalonna remegős és áttetsző,a bőr pedig ropogós-hólyagos-pirosasra van sülve.
Fokhagymás sült oldalas
- kb.2 kg oldalas
- zsír/olaj
- fokhagyma ízlés szerint
- 2 dl barna sör
- 1 dl víz
Az oldalast felszeljük.2 porconként szoktam,de lehet egyben is hagyni.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük{köszi ChefViki az ötletet}meglocsoljuk a vízzel,a sörrel{az alkohol puhítja a húst és nagyon finom ízt ad,nem marad meg a sör íze egyébként.}.Megkenjük kicsi zsírral,{ne sokkal,mert fog kisülni belőle.Az elején viszont szükség van rá.}megszórjuk nagyon apróra vágott fokhagymával és alufóliával szorosan lefedjük az edényt.Kis-közepes lángon{2-3-as fokozat} kb.2 órát sütjük.Levesszük a fóliát és villát szúrunk a legvastagabb húsba.Ha a villa könnyen fordul,még kicsit visszatesszük a tepsit,fólia nélkül,hogy szép pirosra süljön a hús.
Anyuéknál szoktam enni a száraz részéból, szintén jó fokhagymásan...Friss kenyérrel is nagyon finom!!!
VálaszTörlésA férjem szerint úgy nézek ki ilyenkor mint egy torkos kisgyerek.Szerintem pedig úgy mint aki 1 hét után került étel közelébe.Könyékig zsíros vagyok és mohó.De csak ezzel az étellel.Vállalom.
VálaszTörlésÉn is imádom, sőt nálunk mindenki! Pontosan úgy, ahogy leírtad.
VálaszTörlésWL!
VálaszTörlésÖrülök:-)
De jó is lenne egy jó nagy szaftos darab! Jól néz ki.:))
VálaszTörlésMónika!
VálaszTörlésKöszi!
Ne is mond mert mindjárt indulok ki a konyhába:-)
Jááááj! Elemészt az irigység!
VálaszTörlésEzt akartam vasárnap ebédre. Krumplipürével, savanyúkáposztával. De nyitás előtt estem be a henteshez és már nem volt. Brühühü :-((((
Nyafkamacska!
VálaszTörlésSajnálom.Tényleg.Sovány vigasz,hogy nálunk meg jó káposzta nem volt?
Az anyósomtól tanultam én is,hogyan kell fokhagymásan készíteni.Nagyon guszta!:-))
VálaszTörlésDe érdekes,én ezt csak hidegen szeretem, nem tudom,miért...
Andi!
VálaszTörlésKöszi.
Nekem mindegy,hogy meleg avagy hideg.
Talán hidegen jobban kijönnek,összeérnek az ízek.
Annyit mondanék: YES!!!:))))
VálaszTörlésJaj de guszta! Én vagy forrón, ahogy kijött a sütőből, vagy hidegen szeretem.
VálaszTörlésNézz be hozzám, kÜldtem valamit.
VálaszTörlésÉn is Szepy!
VálaszTörlésYesssssss{végre valami tetszik:-D}
Andi!
Igen,mindenhogy jó:-)
Gabriella!
Repülök:-)
Ez a férjecském egyik kedvence. Már csak szép oldalast kéne találni a hentesnél, ja meg bátorságot gyűjteni ahhoz, hogy neki merjek fogni.
VálaszTörlés