Nekem a rizs a mumusom.Nem tudom/tam elkészíteni sehogy,eddig vagy kemény maradt vagy szétfőtt,mindenestre nem lett jó.Maradt Sam bácsi rizse,azt elrontani nem nagyon lehet,de nem olyan.
Kikértem több ember tanácsát,többek között ChefViki is leírta,hogy ő hogy készíti,de csak azt értem el,hogy kipattogtattam a rizst,míg vártam hogy üvegesre piruljon.Mondjuk legalább már ilyet is tudok.
Puffasztott rizst:-).
A másik tuti módszer pedig állítólag a kuktában főzés,de mivel nincs kuktám így nem lett semmi a dologból.
Nemrég megláttam Szepykénél a rizseshúst,ezer éve nem ettem már és annyira megkívántam,hogy megfogadtam,ha nekem kell megennem az összes elrontott rizst{vagy a kutyának:-)}akkor is az lesz.Meg borsó.Mert azt is szeretem.
Nekiálltam.Követtem Szepyke instrukcióit.
Férj aggódva nézett a lábas felé,de szólni nem mert,látva elszánt arcomat,hallva még elszántabb hangomat.
A rizs nagyon finom és pont jó lett.
Annyira örültem neki,mint majom a farkának,pedig csak egy egyszerű rizseshús volt.De olyan érzés volt nekem,mintha megmásztam volna a legmagasabb hegycsúcsot,melyen a zászló a férjem felfelé mutató hüvelykujja volt,jelezvén hogy okés az étel.
Zöldséges rizseshús
- 80 dkg lapocka/comb
- 2 fej hagyma
- olaj
- pirospaprika
- bors
- só
- 40 dkg rizs
- 20 dkg zöldborsó
- 2 kis darab répa felkockázva
- víz
Felbontottunk egy üveggel a nemrég eltett zöldparadicsomból.Eszméletlen finom lett,köszönjük Egycsipet!
Mintha rólam szólna a bejegyzésed. Nekem is mumus a rizs, nekem sincs kuktám, és én is végül a gyorsrizs mellett szoktam maradni.
VálaszTörlésViszont van egy csomag libaaprólékom, jó lenne egy ludaskásának, azaz rizseshúsnak.
Lehet, hogy nekilátok én is.
Nóra!
VálaszTörlésPróba cseresznye.
A zöld paradicsomból küldhetnél, úgy imádom.:-)
VálaszTörlésNagyon guszta a rizses hús is, örülök hogy sikerült!
Én csak kicsit futtatom meg olajon, meleg vizet öntök rá, alufóliát teszek a tetejére, és be a sütőbe.
Nem baj ha nem pereg a rizs. A Kínaiak se pergősre csinálják, hogy ennék pálcikával akkor.
Sziasztok!
VálaszTörlésHa azt szeretnétek, hogy mindig nagyon finomra és pont jóra sikerüljön a rizs, akkor javasolhatom Duende receptjét is. Én is csak azóta tudok normális rizset főzni, amióta ő "megtanított": http://szellemafazekban.blogspot.com/2009/06/rizibizi-es-rizsfozes-rejtelmei.html
Remélem, segíthettem!:)
Andi!
VálaszTörlésÉs mennyi vízet öntesz rá?
A paradicsom pedig megy,csak nyisd ki időben az ablakot:-)
Sedith!
Megnézem,szeretek Duendénél időzni.Köszönöm.
Nekem eddig még szerencsém volt a rizzsel. Bár nagyon kezdö konyhatündér koromban elöfordult, hogy olyan, de olyan mázgás volt! :)) A rizseshúst pedig nagyon imádom!
VálaszTörlésNem sokat, épp hogy ellepje, és tilos megkavarni!!!
VálaszTörlés