vasárnap, március 29, 2009

Tavasz,kert,zöldbabpörkölt


A mai nappal számomra hivatalosan is elkezdődött a tavasz.Annyira jó lett a föld,hogy már rámehettünk.Ki is használtuk.Köbö és én ásóval,gereblyével meg magokkal fölszerelkezve nekivágtunk zsebkendőnyi kertünknek{szó szerint ennyi}Dél körül fel lett ásva a fele terület és el lett ültetve a répa,a petrezselyem,a retek,a hagyma,a jégsaláta,a májusi saláta,a spenót és a spárga.Utána berobbantam a konyhába.Illetve először a mélyhűtő felé vitt az utam,kihalásztam belőle az utolsó csomag zöldbabot és rövid töprengés után elhatároztam,hogy pörköltet készítek belőle.Sosem ettem még de hallottam már,hogy nagyon finom.Szót tett követte és 3/4 óra múlva kész is lett.Tésztafőzéssel együtt.És kb.ennyi ideig tartott is,mert ekkor már KöBö robbant be és azonnal neki is látott.Azt mondta,nem hazudik,de jobban esett neki,mintha húsból készített pörköltet tettem volna elé.Van remény!

Zöldbabpörkölt

  • 70 dk zöldbab
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek lecsó
  • olaj
  • bors
  • paprika
  • 1 kis dobozos tejföl

A hagymát és a fokhagymát finomra vágom és kevés olajon megfonnyasztom.Rá teszem a lecsót,megszórom a paprikával,borssal,megkeverem és felengedem vízzel.Beleteszem a zöldbabot,még annyi vízet öntök hozzá,hogy ellepje,megsózom és puhára főzöm a babot.Ha jó elkeverem 1 kis poharas tejföllel.Nokedli illett volna hozzá,de kinek volt arra ideje,ereje és energiája.Így rövidcső lett mellé tálalva.Azzal sem volt rossz.



1 megjegyzés:

  1. Megmentetted egy napomat,amikor azon szenvednék hogy mit főzzek. :) Köszönöm!

    VálaszTörlés