hétfő, november 30, 2009

Répás rétes



Férjem egyszer elsóhajtotta magát,hogy ő úgy szeretne répás rétest enni.
Hogy mit?
Kikérdeztem alaposan és kiderült,hogy a nagymamája rendszeresen készítette és azóta sem evett.
Mivel ez egy gasztroblogger feleségnek kihívás,nekiálltam a kutatásnak.És megrekedtem.Senki nem ismerte.Se szomszéd,se senki szűkebb-tágabb környezetemben.
Jegeltem is a témát évekre.Amikor az új munkahelyemre kerültem és Adri kolléganőmmel voltam/vagyok beosztva,sokat beszélgettünk/tünk főzésről,sütésről és minden egyébről is,de ez a fő vonulat.Egyszer készült haza és csillogó szemmel mondta,hogy találjam ki mit fog enni ha hazamegy,már megrendelte otthon az anyukájától és nagyon várja.
Hát répás rétest.
Legott letámadtam a receptért és másnap titokban el is készült a répás rétes.KöBö olyan boldogan ette,hozzátéve hogy teljesen olyan mint a nagymamája által sütött rétes,hogy felért egy kitüntetéssel.




Répás rétes

  • lehet használni bolti réteslapot de én évek óta a rántásos rétesnek nevezett tésztát használom.Receptje itt.
Töltelék
  • 1 kg tisztított répát a citromreszelőn lereszelünk.Adunk hozzá kis vizet,cukrot és fahéjat ízlés szerint majd kis lángon,mint a káposztát,puhára pároljuk.Kihűtve halmozzuk a tésztára.




7 megjegyzés:

  1. Jó lehet, még nem is hallottam répásról :)

    VálaszTörlés
  2. Lúdanyó!
    Pedig finom és különleges.

    VálaszTörlés
  3. Még én sem hallottam, de ha a répatortát szeretem, akkor ezt is:))

    VálaszTörlés
  4. Kiskukta!
    Úgy van!

    Trin!

    Igen,aki a répatortát szereti az ezt is szereti.

    VálaszTörlés
  5. Ma megint érdemes volt benéznem. Ezt feltétlen kipróbálom! A tésztát is, meg a rizses rétest is... Jaj, mikor lesz minderre időm???

    VálaszTörlés
  6. Citromfű!

    Hát igen.Nekem is annyi minden tetszik más blogokról,felveszem a kilométerhosszú kipróbálandók listájára és vagy megcsinálom vagy nem.Vagy csak álmodozok róla.Néha meg lusta vagyok.

    VálaszTörlés