hétfő, november 23, 2009

VKF!XXX-Töltött füge




Tömör,masszív ízű kis finomság.Mindent szeretek benne,de legjobban a fügét.


"A közönséges füge egy körülbelül 800 fajtát szamláló családhoz tartozik, amelyek tagjai Indiában , a Közel-Keleten, Törökországban, Görögországban és a Földközi tenger körül mindenütt teremnek. A fügét magas benzaldehidtartalma miatt becsüljük, mert ennek köszönhetően fontos szerepet kap a rák elleni küzdelemben. Tápanyagok és aktív összetevők: A-, B-vitaminok, kalcium, magnézium, foszfor, kálium, rost. Rákmegelőző és energianövelő hatása van. Erősíti az emésztőrendszert, segít a vérszegénység kezelésében, de még afrodiziákumnak is tartják. Kalóriaértéke: a friss gyümölcsben 43kcal/ 100g.


Segít a hörghurutoknál, a tüdőbetegségeknél. A friss füge méregtelenítő hatása jelentős, amellett; hogy táplál is. Kúraszerűen is fogyasztható 2-3 héten keresztül reggeli, illetve délelőtti gyümölcsként. Égési sebekre, kisebb méretű fekélyekre, fogínytályogra a felvágott és leforrázott füge gyógyhatású: A fügéből készített szirup (cukor nélkül) csillapítja a köhögést, gyógyítja a torok és a mandula panaszokat."

Ennyi okosodás után,alatt,mellett,szóval bármikor,bekaphatunk egy kis dióval töltött fügét,sőt-ha marad-másnak is ajándékozhatunk belőle,szép celofánba csomagolva,kis,csinos szalaggal átkötve,jó szívvel.Mert egy adagot úgyis készítettünk magunknak,amelyet hazaérve megdézsmálhatunk.


Töltött füge

  • 1 koszorú szárított füge
  • dióbél
  • csokoládé
  • vaj
  • kókusz
A fügét kevés rummal ízesített vízbe beáztatjuk 10 percre.Leszárogatjuk,az alján kiskéssel nyílást vágunk és azon keresztül egy fél diógerezdet dugunk bele.Majd csokoládét olvasztunk,kis vajjal és a fügét belemártjuk.Sütőpapírral bélelt tálra helyezzük,megszórjuk kókusszal és hideg helyen kihűtjük.









8 megjegyzés:

  1. Tyűha! Kis tömör gyönyör :-)

    VálaszTörlés
  2. Ja!
    Csak a reci maradt le,de már pótoltam:-)
    Amúgy teljesen képben vagyok kérem.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a férjem elől el kellene rejteni-mániákus fügerajongó:))
    Nagyon tetszik!!!

    VálaszTörlés
  4. Kérem, én nem szeretem a fügét, tehát integetek!:))))

    VálaszTörlés
  5. Trin!
    Te is dugdosol az ember elől.Én már nm győzöm:-))))))))))))))

    Szepyke!
    Add a bödönöd:-)

    VálaszTörlés
  6. Szepy!
    Majd ráírjuk hogy füge de marcipán lesz benne:-D

    VálaszTörlés